Япония ще проведе най-мащабния тест за автономни превозни средства, за

...
Япония ще проведе най-мащабния тест за автономни превозни средства, за
Коментари Харесай

Япония ще пусне над 100 автономни автомобила за Олимпиадата

Япония ще организира най-мащабния тест за самостоятелни транспортни средства, с цел да покаже, че Токио има нужния капацитет да премине към изцяло самостоятелни коли от 2025 година

Проектът планува минимум 100 самостоятелни автомобила да транспортират близо 7 хиляди пасажери преди началото на Летните олимпийски игри в Токио. Местната власт на Япония подхваща забавен маркетингов метод, пускайки в приложимост редица самоуправляващи се коли наоколо до залите и стадионите, където ще се организират спортните надпревари, с цел да популяризира в международен мащаб добиващата все по-голяма известност технология.

В амбициозния план ще вземат участие коли от 28 компании, измежду които Toyota и Nissan, както и водещи производители на авточасти, заяви шефът на програмата за самоуправляващи се коли на японското държавно управление Сейго Кузумаки, представен от Bloomberg. По време на огромното спортно събитие роботизирани коли ще транспортират спортисти и чиновници в олимпийското село. Япония се стреми да стартира да продава изцяло самостоятелни коли от 2025 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР