Япония ще продължи да предоставя на Украйна цялостна подкрепа в

...
Япония ще продължи да предоставя на Украйна цялостна подкрепа в
Коментари Харесай

Япония помага на Украйна да възстанови инфраструктурата си

Япония ще продължи да дава на Украйна цялостна поддръжка в разнообразни области, в това число разминиране и възобновяване на инфраструктурата. Това разгласи японският министър председател Фумио Кишида, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10729
Япония дава помощ на Украйна в редица области, в това число даване на отбранително съоръжение. Решени сме да продължим да поддържаме Украйна. За тази цел имаме намерение да използван нашия опит и познания в области като разминиране, унищожаване на парчета, възобновяване на източници за поддържане на живота, в това число селско стопанство и сила, уточни той.

Досега държавното управление на Япония е предоставило на Украйна филантропична, хранителна, финансова и други типове помощ на обща стойност 7,6 милиарда $.

В края на април Токио съобщи на Киев четири японски установки ALIS, които разрешават откриването на мини с висока степен на акуратност. Те ще бъдат употребявани за образование на експерти от Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна. Украинските специалисти към този момент са приключили първия стадий от образованието по разминиране в Япония и Камбоджа при започване на 2023 година, а през юли би трябвало да се организира в допълнение образование в Полша.

През май Япония също разгласи решение да трансферира 100 военни камиона и 30 000 армейски хранителни дажби на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР