Япония ще надмине възможностите на железопътния транспорт. Страната започна тестове

...
Япония ще надмине възможностите на железопътния транспорт. Страната започна тестове
Коментари Харесай

Япония стартира тестове за скоростта на най-бързия влак в света

Япония ще надмине опциите на железопътния превоз. Страната стартира проби за скоростта на най-бързия трен в света, който е част от нейната система Шинкансен за най-бързи влакове. Той ще е кадърен да развие скорост от 400 километра в час.

Наричан Alfa-X, влакът по проект би трябвало да влезе в употреба през 2030 година, написа Bloomberg. Той ще бъде употребен от железопътната компания JR Еast, като ще се движи с 360 километра в час. Това го прави с 10 километра по-бърз от китайския трен Fuxing Hao, който обслужва маршрут, свързващ Пекин и Шанхай и може да развие същата оптималната скорост като японския си еквивалент.

За да се оправи с насрещния вятър при влизане в тунел, Alfa-X има равен челен корпус, дълъг 22 метра. Влакът е оцветен в металическо сребро със зелени линии. Той е формиран от 10 обособени вагона. Тестовете му ще бъдат сред градовете Аомори и Сендай, които евентуално ще продължат три години. Алфа-Х е основна част от проекта за предложение на по-бързи услуги до Сапоро, най-големия град на най-северния остров Хокайдо.

В допълнение към стандартните, влакът ще има и въздушни спирачки на покрива. Той ще е екипиран и с амортисьори и пневматично окачване, с цел да резервира стабилността си. Освен това железопътната комбинация ще е обвързвана с контролния център на компанията, с цел да може тя да следи пътуването.

Японските бързи влакове, които влязоха в употреба по време на Олимпийските игри в Токио през 1964 година, са се трансформирали в знак за успеваемостта и развиването на страната. Железопътните композиции от системата Шинкансен в никакъв случай не закъсняват. Те реализират връзки до летища, което оказва помощ и за въздушния превоз.

Въпреки че понастоящем влакът се дефинира като най-бързия в света, той може да загуби това наименование скоро. Причината е, че се работи върху трен, който да пътува сред градовете Токийо и Негоя. Той ще стартира да обслужва маршрута от 2027 година, като посочваната в този момент скорост за него е 505 километра в час. Това значи че дистанцията, което в този момент се изминава за 110 минути, ще лишава единствено 40.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР