Япония ще лиши Руската федерация от статута й на най-облагодетелствана

...
Япония ще лиши Руската федерация от статута й на най-облагодетелствана
Коментари Харесай

Япония ще лиши Русия от статута на най-облагодетелствана нация

Япония ще лиши Руската федерация от статута й на " най-облагодетелствана нация " в отговор на нахлуването на Москва в Украйна, следвайки стъпките, подхванати от Съединените щати и европейските народи. Това съобщи през днешния ден японският министър председател Фумио Кишида, представен от Киодо и Ройтерс. 

За да държи Русия виновна за експанзията й, Япония ще предприеме спомагателни наказания, ориентирани към бизнес елити и олигарси с близки връзки до съветския президент Владимир Путин, като разшири обсега на замразяването на активи, сподели Кишида.

В съгласуваност с групата на седемте най-развити стопански системи (Г-7) държавното управление в Токио ще блокира достъпа на Русия до заеми от интернационалните организации като Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, добави министър председателят.

Страните членки на Г-7 (Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединените щати), както и Европейският съюз, дадоха обещание да подхващат самостоятелни дейности, с цел да спрат третирането на Русия като   " най-облагодетелствана нация " - статут даващ й допустимо най-хубавите търговски условия за експорт на основни артикули.

Кишида не посочи за кои артикули ще се вдигнат цените.

Въпреки това този ход ще докара до търговски бариери за съветския импорт на някои морски артикули като морски таралежи и раци, заяви вестник " Майничи ", представен от Ройтерс.

Според държавни данни през 2021 година от Русия са пристигнали 81 % от импортираните морските таралежи и 47,6 % от импортираните раци в Япония съобщи Българска телеграфна агенция.

" За чист вносител на сила и хранителни артикули (като Япония - бел. р.) ударите по стопанската система и поминъка на хората са притеснителни ", предизвести Кишида, откакто Русия стартира да подхваща ответни ограничения на глобите и цените на суровините се покачиха.

Въпреки това в никакъв случай няма да се поддадем на заканите, отправени от Кремъл, с цел да покажем, че поддържаме народа на Украйна и с цел да защитим мира и реда на интернационалната общественост, акцентира той.

Членките на Г-7 изрично осъдиха експанзията на Москва и координираха отговорите си за уединяване на страната. Организацията отстрани достъпа на някои съветски банки до интернационалната платежна система SWIFT, с цел да наруши паричните преводи и да нанесе удар върху стопанската система.

Кишида също по този начин даде обещание да изпрати спомагателни доставки за Украйна в допълнение към бронежилетките и каските и да разшири филантропичната помощ, като " самодейно " приема хора, бягащи от засегнатата от спора източноевропейска нация, и ги поддържа в ежедневните им потребности в Япония.

" В Япония имаме израз: " Подкрепяме се, когато сме в неволя " ", сподели Кишида и добави, че страната ще предложи помощ на хората, евакуиращи се от Украйна ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР