Япония ще изпрати свой официален представител на патентно ведомство, за

...
Япония ще изпрати свой официален представител на патентно ведомство, за
Коментари Харесай

Япония изпраща в САЩ служител от патентно ведомство заради "Кимоно" на Ким Кардашиян

Япония ще изпрати собствен формален представител на патентно ведомство, с цел да прегледа от близко случая с новата марка за долни дрехи на Ким Кардашиян, разгласи техният министър на търговията, съобщи " Ройтерс ".

Риалити звездата и бизнесдама разгласи в понеделник, че ще смени името на своята линия от облекла с формата на кимоно, откакто хората в Япония дефинираха използването на термина като неуважителна.

Министърът на търговията в Япония Хирошиге Секо разгласи, че е осведомен с решението на Кардашиян, само че избира да бъде направено " деликатно изследване " на въпроса.

По думите на Секо тематиката е придобила огромна известност в обществените мрежи. На регулярна конференция в Токио той добави, че въпросите по отношение на запазените марки попадат под негова пълномощия.

Той разяснява още, че в целия свят кимоното се възприема като неразделна част от японската просвета, което включва и Америка.

Кардашиян съобщи, че е имала най-хубавите вероятни планове за оповестените през юни артикули от линията " Кимоно ", както и че прави оценка противоположната връзка, която е получила. В " Туитър " тя добави, че ще смени името.

 Архивна фотография на дами с кимоно
© Reuters

Архивна фотография на дами с кимоно

На японски език " кимоно " значи " нещо, което се носи " и се отнася до дълги облекла с необятни ръкави, които се носят на публични мотиви като сватби и погребения. Употребата на думата за марката на Кардашиян подразни доста хора. " Кимоно не е долни дрехи! Спрете регистрацията на комерсиалната марка! Не си присвоявайте думата кимоно ", гласи един от мненията в " Туитър ".

Други дефинираха използването на думата като " кражба на обичайната просвета " и помолиха Кардашиян да промени името, защото продуктите й ще се продават каквото и име да носят.

Секо разгласи, че изпраща експерт по патенти в патентното ведомство на Съединени американски щати на 9 юли и че ще следи обстановката от близко.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мода (568)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР