Япония се готви да налее близо 1 трилион долара в

...
Япония се готви да налее близо 1 трилион долара в
Коментари Харесай

Третата най-голяма икономика в света търси спасение от коронавируса с $1 трилион

Япония се готви да " налее " близо 1 трилион $ в стопанската система си, с цел да я избави от срив поради епидемията от ковид. Японският министър председател Шиндзо Абе разгласи в понеделник, че държавното управление готви незабавен пакет от ограничения на стойност 108 трилиона йени или 989 милиарда $.

Тази сума се равнява на към 20% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, която има четвъртата най-голяма стопанска система в света, написа CNN Business.

Пакетът от ограничения включва десетки милиарди, които ще бъдат отпуснати в поддръжка на семействата и дребния бизнес в азиатската страна. Той включва още данъчни облекчения и безлихвени заеми. Повече информация се чака да бъде показана на конференция в Токио във вторник.

Япония е следващата страна, показала амбициозни проекти за поддръжка на стопанската система, предвиждащи отпущането на финансова помощ за семействата и бизнеса.

През предишния месец Щатите утвърдиха пакет от тласъци за 2 трилиона $, който е най-големият подобен в историята на страната. Там фамилиите ще получат по 1500 $ помощ за възрастен човек. Германия, Франция, Англия, Италия и Испания са измежду другите огромни стопански системи, подхванали сходни ограничения.

Действията от страна на Токио идват откакто стана ясно, че броят на инфектираните там продължава да пораства. Засега в страната има над 3600 изследвани и инфектирани с COVID-19, както и 85 смъртни случая.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР