Япония, САЩ и Южна Корея преговарят за споразумение за обмен

...
Япония, САЩ и Южна Корея преговарят за споразумение за обмен
Коментари Харесай

Япония, САЩ и Южна Корея обсъждат споделянето на данни за ракетите на Северна Корея

Япония, Съединени американски щати и Южна Корея договарят за съглашение за продан на данни в действително време за изстрелванията на севернокорейски ракети, защото съдействието сред трите страни става все по-важно на фона на възходящите нуклеарни и ракетни закани от страна на Пхенян, съобщи основният представител на японското държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

Главният секретар на кабинета Хироказу Мацуно съобщи, че към момента не е реализирано съглашение, само че " разбирам, че отбранителните управляващи пламенно не престават да работят по основаването на такава договореност ". 

" Средата за сигурност към Япония и Южна Корея става все по-тежка и по-сложна и координацията сред двете страни, както и тристранно със Съединени американски щати, става все по-важна ", сподели Мацуно, написа Българска телеграфна агенция.

Япония и Южна Корея са основни съдружници на Съединени американски щати и тяхното съдействие е от основно значение за тактиката за сигурност на Вашингтон в Индо-Тихоокеанския район, защото напрежението с Китай, Северна Корея и Русия нараства, показва АП.

Япония и Южна Корея са свързани поотделно с данните от американските радарни системи, само че не и директно между тях заради сложните връзки, обтегнати от разногласия за историята, в последно време поради решенията на южнокорейски съд през 2018 година, с които се подрежда на японски компании да компенсират корейски служащи за злоупотреби по време на войната, в това число насилствен труд. През ноември предходната година водачите на трите страни се договориха да ускорят обмена на информация за изстрелването на севернокорейски балистични ракети. 

Японският вестник " Йомиури " заяви през вчерашния ден, че Япония и Южна Корея са покрай съглашение за свързване на радарите си посредством американска система за продан на информация за предизвестие за севернокорейски ракети в действително време, което ще помогне за подсилване на японските качества за противоракетна защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР