Япония съобщи, че ще изпусне над един милион тона вода

...
Япония съобщи, че ще изпусне над един милион тона вода
Коментари Харесай

Фукушима: Япония ще изпусне радиоактивна вода в морето през 2023 г.


Япония заяви, че ще изпусне над един милион тона вода в морето от разрушената атомна електроцентрала. Това ще стане в границите на тази година.

След особено отнасяне равнищата на множеството радиоактивни частици дават отговор на националния стандарт, прецизират от оператора „ Tepco “.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) удостовери, че предлагането е безвредно, само че прилежащите страни показаха угриженост.

Катастрофата във през 2011 година беше най-лошата нуклеарна повреда след Чернобил.

Извеждането от употреба на към този момент е почнало, само че процесът може да отнеме четири десетилетия.

„ Очакваме освобождението на радиационните води да стане някъде през тази пролет или през лятото “, сподели основният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно, добавяйки, че държавното управление ще изчака до момента в който излезе „ обстоен отчет “ от МААЕ.

Всеки ден централата създава 100 кубически метра, която е примес от подпочвена, морска вода и такава за изстудяване на реакторите. Тя се филтрира и съхранява в резервоари.

На площадката към този момент има насъбрани повече от 1,3 млн. кубически метра, т.е. наличното място е на изчерпване. Водата е филтрирана и от нея са извлечени множеството, само че равнището на тритий е над националния стандарт, оповестяват от оператора „ Tepco “.

Експертите споделят още, че детайлът тритий е доста сложен за премахване от водата. Той е нездравословен за хората, само че единствено в случай че е в огромни дози.
https://btvnovinite.bg/svetut/trus-ot-7-1-po-rihter-v-japonija-do-fukushima.html

Съседните страни и локалните риболовци се опълчват на предлагането, което беше утвърдено от японското държавно управление още през 2021 година Форумът на Тихоокеанските острови Япония за неналичието на бистрота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР