Япония разширява с изключително бързи темпове 5G покритието(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

5G мрежи ще обхванат 95% от японците до две години


Япония уголемява с извънредно бързи темпове 5G покритието
(снимка: CC0 Public Domain)

Японското държавно управление има за цел да отдаде на локалните оператори спомагателни честоти за създаване на пето потомство телекомуникационни мрежи, с цел да усили покритието на 5G в страната. Надеждата на кабинета е да утрои съществуването на 5G услуги в страната през идващите две години, съгласно японската преса.

Местният ефирен канал NHK World заяви, че проектът на държавното управление е да покрие 95% от популацията на Япония с 5G до март 2024 година Мобилните оператори в Япония дадоха приоритет на разширението на мрежите си в градските региони след стартирането на 5G през 2020 година, само че досега единствено 30% от популацията има достъп до новата технология.

Министерството на връзките организира съвещания с локални телекомуникационни компании и си сложи за цел да реализира 95% покритие до края на фискалната 2023 година, 97% до фискалната 2025 година и 99% до фискалната 2030 година

„ Бързото разширение на достъпността на 5G е наложително. Ние бързо ще създадем нужната среда, тъй че 5G технологията да може да е от изгода за допустимо най-вече хора ”, сподели министърът на връзките Канеко Ясуши.
още по темата
Успоредно с това държавното управление възнамерява да предложи дотации за инсталиране на базови станции в планински региони и на отдалечени острови в Япония.

Миналия месец японският оператор NTT Docomo съобщи, че ще форсира темпото на своята 5G агресия в страната, защото конкурентните оператори също бързо вкарват 5G. NTT Docomo има за цел да предложи покритие на 90% от популацията на Япония до март 2024 година

Конкурентният телекомуникационен снабдител KDDI съобщи, че евентуално ще реализира 90% покритие до началото на фискалната година, която стартира през април, до момента в който SoftBank споделя, че ще доближи същото покритие тази пролет.

Като част от бързата агресия на петото потомство мрежи някои японски оператори виждат големи благоприятни условия в споделената телекомуникационна инфраструктура. NTT Docomo и JTower към този момент имат партньорство в тази посока.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР