Япония разпореди евакуацията на хиляди жители от околностите на древната

...
Япония разпореди евакуацията на хиляди жители от околностите на древната
Коментари Харесай

Поройни дъждове наложиха евакуацията на хиляди жители в Япония


Япония разпореди евакуацията на хиляди поданици от покрайнините на античната ѝ столица Киото поради поройни дъждове в западните региони, при които почина един човек, съобщи Ройтерс.

Около 160 000 души бяха посъветвани да се изтеглят, откакто метеоролозите предизвестиха, че преваляванията, които те дефинираха като " исторически ", може да продължат до края на седмицата.

" Необходима е сериозна нерешителност ", сподели на конференция представител на Японската метеорологична работа и предизвести за вероятни свлачища и мощни ветрове.

Японската радиотелевизионна корпорация заяви, че строителен служащ е умрял в западната префектура Хього, откакто е бил засмукан в канализационна тръба, а двама индивида са били ранени при опит да го спасят.

Заповеди за евакуация са били издадени за част от покрайнините на Киото, а съгласно организация Киодо са били наранени към 16 000 индивида. По малкия екран бяха излъчени фрагменти, показващи придошлите води на река Камо в центъра на града.

Пороите бяха провокирани от навлизане на мокър въздух от юг и ураган тази седмица.

В някои елементи на остров Шикоку бяха измерени превалявания от към 457 милиметра през последните два дни, а в идващите 24 часа има прогноза за още 400 милиметра в някои региони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР