Япония разкритикува американските военни за нарушаване на обещанието да избягват

...
Япония разкритикува американските военни за нарушаване на обещанието да избягват
Коментари Харесай

Япония разкритикува САЩ заради военни полети над училище в Окинава

Япония разкритикува американските военни за нарушение на обещанието да заобикалят полети с хеликоптери над учебно заведение, намиращо се до базата им в Окинава, което е рядко припламване на разкол с най-близкия съдружник на Токио, отбелязва " Ройтерс ".

Училището до базата " Футенма " на южния остров Окинава се трансформира в точка на средоточие на недоволството от американското наличие на острова, откакто прозорец падна от американски боен хеликоптер на спортното игрище на учебното заведение през предишния месец.

Американските военни хвърлиха виновността за случая върху причинителите ремонта, които не са съумели да захванат прозореца както би трябвало, като дадоха обещание да се пробват да летят към учебното заведение в бъдеще.

Поредица от скорошни произшествия с въздухоплавателни средства, в това число падналия прозорец и изключителни кацания на два хеликоптера по-рано този месец, подтикнаха обновените апели в Окинава американците да закрият някои или всичките си военни бази.

" Това е недопустимо. Бихме желали Съединени американски щати да се оправят с това ", настоя министърът на защитата на Япония Ицунори Онодера.

Неговото министерство разполага с безспорни доказателства за прелитането в четвъртък, в това число данни от радар и видео, които то е предоставило на американските военни, а също по този начин са били разпратени на медиите, уточни Онодера.

Американските военни обаче настояха, че хеликоптерите им заобикалят учебното заведение.

" Пилотите от вчерашните полети бяха наясно с местоположението на учебното заведение и го избягваха, а данните от радара и изявленията с водачи потвърдиха, че летателни машини на американските военни не са прелитали над учебното заведение през вчерашния ден ", акцентираха американските военни.

Учителите и учениците в началното учебно заведение са провели учения през вчерашния ден за евакуация от игрището при положение на падащи елементи от летателни машини.

Разположен стратегически в края на Източнокитайско море, Окинава е хазаин на към 30 хиляди военнослужещи, които живеят и работят на бази, които заемат към една пета от площта на острова. Окинава е под американско притежание от 1972 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР