Япония работи за организиране на среща между премиера Шиндзо Абе

...
Япония работи за организиране на среща между премиера Шиндзо Абе
Коментари Харесай

Подготвят среща Шиндзо Абе-Ким Чен-ун в Пхенян или Владивосток

Япония работи за образуване на среща сред премиера Шиндзо Абе и водача на КНДР Ким Чен-ун . Една от опциите е Абе да посети Пхенян през август.

Това написа вестник Yomiuri, представен от " Ройтерс ".

Вестникът отбелязва, базирайки се на голям брой държавни източници, че представители на двете страни са открили контакт няколко пъти през последните месеци . Те договарят за допустима среща сред двамата водачи.

Япония чака да вземе присъединяване в нуклеарното разоръжаване на КНДР , само че единствено откакто Международната организация за атомна сила възобнови инспекциите.

Абе упорства да се позволи казусът с отвлечените от КНДР японски жители. Токио няма да отпуска икономическа помощ до разрешаването на този въпрос и нуклеарното разоръжаване.

Японският вестник добавя, че в случай че срещата на Абе с Ким не се реализира в Пхенян, Япония преглежда различен сюжет - диалозите да се състоят в коридорите на планувания за септември стопански конгрес във Владивосток, в случай че севернокорейският водач взе участие.

Правителствен източник, осведомен с въпроса, разкри пред " Ройтерс ", че представители на Япония възнамеряват да обсъдят срещата със свои сътрудници от КНДР на интернационална конференция за сигурност в Североизточна Азия, която ще се организира в Монголия в четвъртък и петък.

Източникът добави, че към момента не е ясно дали Абе ще участва на конференцията във Владивосток , защото ръководещата Либералдемократическа партия ще избира партиен началник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР