Япония провежда първото цялостно оръжейно изложение, форум, за който правителството

...
Япония провежда първото цялостно оръжейно изложение, форум, за който правителството
Коментари Харесай

Япония провежда първо цялостно оръжейно изложение

Япония организира първото изцяло оръжейно ревю, конгрес, за който държавното управление на Япония се надява да му помогне да употребява технологии, от която се нуждае, с цел да се опълчи на заканите от Китай и Северна Корея, оповестява " Ройтерс ".
Около 200 протестиращи се събраха покрай входа на конгресния център край Токио, призовавайки да бъде закрита подкрепената от държавното управление ревю DSEI Япония, защото смятат това за огорчение към пацифистката конституция на страната.
Притеснена от засилената китайска военна интензивност в Източнокитайското море и напредъка на балистичните ракети на КНДР, Япония усили разноските за защита през последните седем години до към 50 милиарда $ годишно, закупувайки американски изтребители, противоракетни и радарни системи.
" Технологиите напредват бързо и нашето съоръжение не може да се оправи с неща като хиперзвукови бойни глави и дронове ", разяснява Накатани, някогашен министър на защитата и върховен народен представител от ръководещата Либерално-демократична партия.
" Иновациите се случват по целия свят и посредством продан, Япония ще е в положение да бъде в крайник с всичко това ", добавя той.
Китай харчи три пъти повече от Япония за защита, до момента в който последните севернокорейски тествания заплашват да трансфорат в остаряла, новата противоракетна защита на Япония, преди още да бъде ситуирана.
Правителството на премиера Шиндзо Абе през 2014 година отстрани десетилетна възбрана на задграничния боен експорт за понижаване на разноските за публични поръчки, като разреши на японски компании като Mitsubishi Heavy Industries да разширят индустриалната си база.
Въпреки това, повече от 5 години, откогато тази възбрана завърши, Япония значително не съумя да навлезе в чужбина, както от липса на опит, по този начин и от угриженост, че репутационният риск от продажба на оръжие може да навреди на други по-печеливши предприятия.
Все още съществува задграничен интерес към потреблението на японска технология за военна приложимост, компании като Lockheed Martin Corp, Raytheon Co и BAE Systems PLC търсят нови партньорства в Япония.
" Има огромен интерес в международен мащаб, какво Япония може да предложи на света ", споделя Алекс Соар, шеф по интернационално развиване в Clarion Events, която провежда ревюто, обхващащо сухопътна, въздушна и военноморска техника.
Правителството на Абе се сблъсква с опълчване вкъщи за политики, от които някои японци се опасяват, че могат да унищожат пацифистката конституция и предвещават завръщане към милитаризма, който опустоши страната през Втората международна война.
" Производството на повече оръжия няма да ни направи по-безопасни. Япония би трябвало да разчита на дипломацията ", разяснява протестиращ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР