Япония продължава да се бори с наводнения вследствие на проливни

...
Япония продължава да се бори с наводнения вследствие на проливни
Коментари Харесай

Наводнения опустошават Япония

Япония продължава да се бори с наводнения в резултат на проливни дъждове. До момента наводненията са лишили живота на минимум 37 души , осведоми Би Би Си.

Повече от 400 000 спасители в Югозападна Япония търсят оживели, откакто рекордни превалявания провокираха свлачища и препълване на реките в събота.
 20 починали при наводненията в Япония
20 починали при наводненията в Япония

Спасителните действия са затруднени

13 души са изчезнали, досега са избавени 800, оповестиха от държавното управление.

Още 30 сантиметра дъжд се чака през идващите два дни.

Кореспондент на английската медия в Токио оповестява, че нормално в Западна Япония се изсипват огромни дъждове по време на сезона на мусоните, само че през последните два дни п адна извънредно огромно количество дъжд на остров Кюшу.
 Над 203 000 евакуирани от наводнението в Югозападна Япония
Над 203 000 евакуирани от наводнението в Югозападна Япония

Издадена най-високата степен на предизвестие за свлачища

Префектурите Кумамото и Кагошима са най-засегнати, стотици хиляди хора са посъветвани да се изтеглят. Но евакуационните центрове са с по-малък потенциал поради риска от ковид, разгласи представител на противопожарната работа пред Kyodo News и добави, че някои евакуирани са изпратени в други центрове поради разпоредбите за обществена отдалеченост.

Някои хора избират да се крият в колите си поради боязън от заразяване с ковид. Kyodo News осведоми, че се популяризират препоръки хората да не стоят на една позиция дълготрайно , с цел да не се получи дълбока венозна тромбоза.

Японската метеорологична организация разгласи, че сходни превалявания в никакъв случай не са били регистрирани в района.

Последното огромно естествено злополучие беше тайфунът Hagibis м иналия октомври, когато починаха 90 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР