Япония предвижда рекорден бюджет за отбрана в размер на 5,19

...
Япония предвижда рекорден бюджет за отбрана в размер на 5,19
Коментари Харесай

Япония предвижда рекорден бюджет за отбрана заради севернокорейската заплаха

Япония планува рекорден бюджет за защита в размер на 5,19 трилиона йени (46 милиарда долара) за идната бюджетна година, с цел да укрепи противоракетната си отбрана против заканите на севернокорейските ракети, съобщи Франс прес, като се базира на японския в. "Никей ".

Това ще бъде шестата поредна година на увеличение на разноските за защитата в страната. Според изданието огромна част от новото бюджетно нарастване е предопределена за покриване на разноските за американската наземна система за прехващане на ракети Иджис ъшор.

Миналата седмица японският министър на защитата Ицунори Онодера съобщи, че страната планува да купи от Съединени американски щати и крилати ракети с огромен обхват. Това решение е противоречиво, тъй като японската пацифистка конституция не разрешава потреблението на мощ за разрешаване на интернационалните разногласия.

Като цяло бюджетът на Япония за фискалната 2018 година ще е в размер на 97,7 трилиона йени (867 милиарда долара). В него се усилват и разноските в обществената сфера, включително и тези за опазването на здравето, добавя ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР