Япония предупреди по време на международната среща за Северна Корея

...
Япония предупреди по време на международната среща за Северна Корея
Коментари Харесай

Япония предупреди света срещу очарователната офанзива на Северна Корея

Япония предизвести по време на интернационалната среща за Северна Корея във Ванкувър, че светът не би трябвало да бъде омаян от почналата неотдавна " очарователна атака " на Пхенян .

Коментарите на японския външен министър Таро Коно в Канада идват, до момента в който Северна и Южна Корея разискват проектите на Пхенян да взе участие в Зимните олимпийски игри.

Министрите на външните работи от 20 страни се схванаха във Ванкувър да засилят натиска върху Пхенян, само че в същото време показаха поддръжка за продължаващите договаряния сред двете страни.

 Дипломацията е решението за Северна Корея, другояче - наказания
Дипломацията е решението за Северна Корея, другояче - наказания

Това взеха решение външните министри от 20 страни във Ванкувър

Междукорейският разговор беше приветстван като причина за намаление на напрежението на Корейския полуостров, само че Таро Коно прикани страните да не губят бдителността си .

" Аз съм наясно, че някои хора настояват, че защото Северна Корея е ангажирана в междукорейския разговор, би трябвало да ги възнаградим с анулация на глобите или като предоставим някаква помощ ", разяснява първият посланик на Япония.

" Честно казано, тази позиция е прекомерно наивна. Смятам, че Северна Корея желае да купи известно време, с цел да продължи програмата си за нуклеарни ракети ", предизвести Коно.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън също се изрече в този дух, призовавайки за усилване на натиска върху Пхенян до точката, в която тя " би трябвало да седне на масата за надеждни договаряния ".

 Натискът над Северна Корея продължава, отсече Тилърсън
Натискът над Северна Корея продължава, отсече Тилърсън

Докато Пхенян се откаже от нуклеарната си стратегия

Във финалното си взаимно изказване 20-те държавни декларират, че ще обмислят налагането на по-строги наказания на Пхенян, които отиват оттатък тези, наложени с резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Китай и Русия, най-важните съдружници на Пхенян, не бяха поканени на срещата във Ванкувър. И двете страни бяха упрекнати, че не оказват задоволително напън върху Пхенян, с цел да го възпрат да развива нуклеарните си упоритости.

Пекин отхвърли срещата като " нелегитимна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР