Япония прави революция в образованието! Стартира нова образователна система. Ще обучава

...
Япония прави революция в образованието! Стартира нова образователна система.
Ще обучава
Коментари Харесай

Япония прави революция в образованието: Нула домашни, само 5 предмета… Пълен шок – за какво готвят учениците!

Япония прави гражданска война в образованието! Стартира нова просветителна система.

Ще образова децата като „ Граждани на света “, а освен японци. Това е революционен пилотен проект, наименуван „ Смела смяна “ (Futoji no henko). Това е смяна в концепцията. Учениците ще схванат и одобряват другите култури и хоризонтът им ще бъде световен, а не народен.

Програмата за 12-годишни се основава на понятия:

– Нулева материя за заряд. – Нула домашно. – И има единствено 5 предмета, които са: 1. Бизнес аритметика. Основни интервенции и потребление на финансови калкулатори. 2. Четене. Започват с четене на страници от книгата, която всяко дете избира и по този начин четат по една книга седмично. 3. Цивилизованост. Разбирането и зачитането на законите, гражданските полезности, етиката, спазването на разпоредбите за взаимно битие, приемливост, алтруизъм и емпатия. 4. Компютър. Офис, интернет, обществени медии и бизнес онлайн. 5. Език. 4 или 5 езика, писмености, култури, религии, в това число японски, латински, британски, немски, китайски, арабски; със социализиране на обменни визити на фамилии от всяка страна през лятото.

Какви ще са последствията от тази стратегия?

Младежи, които на 18 години ще приказват 4 езика, ще познават 4 култури и ще пишат на 4 писмености. – Те ще са специалисти в потреблението на компютри и мобилни телефони като работни принадлежности. – Ще четат 52 книги всяка година. – Ще съблюдават закона, екологията и етичните правила за взаимно общуване. – Ще ръководят бизнес и ще финансират бизнес проекти на старта. Те ще бъдат жители на света, освен на страната си. Публикация във Facebook групата Любопитни обстоятелства, истории и неповторими фотоси Още вести четете в категорията Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР