Япония постигна поредната изненада на този световен шампионат, след като

...
Япония постигна поредната изненада на този световен шампионат, след като
Коментари Харесай

Непримиримите самураи шокираха Испания и спечелиха групата

Япония реализира следващата изненада на този международен шампионат, откакто шокира Испания, надделявайки с 2:1 в финален дуел за двата отбора от група „ E “ на Световното състезание в Катар. Алваро Мората даде бърз задатък на иберийците още в 12-а минута. Само в границите на 5 минути при започване на второто полувреме обаче Рицу Доан и Ао Танака дадоха фрапантен поврат на " самураите ", което се оказа задоволително и за първото място в групата. Иберийците, от своя страна, останаха втори, а Германия беше огромният губещ. 



Мачът стартира на положително движение и се стигна до късмет пред вратата на Испания. Джуния Ито беше покрай попадението, откакто японците откраднаха топката пред наказателното поле на Испания, само че ударът му от дребен ъгъл беше неакуратен. 

В 12-а минута Испания поведе. Това беше първата хубава офанзива на момчетата на Луис Енрике, която приключи с отлично центриране от Сезар Аспиликуета, а Алваро Мората засече топката небрежно за 1:0. 

Темпото на мача обаче понижа доста към края на частта, като само можеше да се регистрира прецизен удар на Алваро Мората, който обаче приключи право в ръцете на Гонда. През останалото време иберийците владееха топката и изморяваха своя противник.

Началото на второто полувреме обаче се оказа безусловно шокиращо за испанците. В 48-а минута. след хубава преса пред наказателното поле на Испания, Рицу Доан насочи мощен удар, с който Унай Симон не се оправи изключително добре, за 1:1. 

Само 5 минути обратът беше цялостен. След нова бърза офанзива на " самураите " се стигна до остро центриране. Кауро Митома съумя да резервира топката в очертанията, а Ао Танака се оказа воин, с цел да вкара на празна врата. След интервенция на ВАР попадението беше доказано. 

Ето и съставите на двата отбора:

Япония : Гонда, Итакура, Йошида, Танигучи, Ито, Морита, Танака, Нагатомо, Камада, Маеда, Кубо;

Испания : Симон, Балде, Торес, Родри, Аспиликуета, Педри, Бускетс, Гави, Мората, Олмо, Уилямс;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР