Япония подозира американския концерн Apple в поведение, възпрепятстващо конкуренцията на

...
Япония подозира американския концерн Apple в поведение, възпрепятстващо конкуренцията на
Коментари Харесай

В Япония разследват Apple за нарушение на правилата за свободна конкуренция

Япония подозира американския тръст Apple в държание, възпрепятстващо конкуренцията на японския пазар на мобилни приложения и оказване на напън върху японската компания Yahoo Japan, оповестява японският бизнес ежедневник " Никей ", представен от ТАСС.

Според информации на изданието сега министерството на стопанската система дружно с комисията за почтена търговия водят следствие по въпроса. Двете ведомства са почнали предходната есен да получават отчети от Yahoo Japan за проблеми, свързани с платформата на компанията Game Plus. Уеб основаната услуга, пусната през юли предходната година, разрешава на потребителите да играят, без да смъкват приложения. Освен това платформата има по-малко ограничавания, свързани с продажбите и обновяването на софтуера, в сравнение с App Store на Apple, предава Българска телеграфна агенция.

Общо 52 компании са се съгласили да вземат участие в платформата, отбелязва " Никей ".

Благодарение на платформата Yahoo е успявала да събира данни на над 60 милиона дейни месечни консуматори, в това число история на търсенията им и информация за заплащанията, като по този начин компанията е можела да оказва помощ на компаниите за игри да продават продуктите си по-добре си и да основават нови. Японската компания е възнамерявала да разшири сферата на приложение на Game Plus и да добави приложение за бизнеса. От предходната есен обаче Yahoo Japan ненадейно редуцира бюджета си за развиване на платформата и дори съвсем не я популяризира.

Представители на компанията разказали на свои бизнес сътрудници, че решението е обвързвано с напън, оказван от Apple. Японската компания разчита на американския софтуерен колос за осъществяване на облага посредством продажби през App Store. Новата японска платформа за приложения и общата тактика на Yahoo Japan обаче биха могли да застрашат ползите на Apple.

Японската комисия за почтена търговия събира информация за обстановката, която съгласно нея може да съставлява интервенция на Apple в активността на Yahoo Japan. Разследването обаче на процедура не се движи напред, защото в такива случаи бизнесът не демонстрира изключително предпочитание да сътрудничи с управляващите, като не желае да накърнява репутацията си и дава приоритет на личните си ползи.

Пазарът на приложения в Япония по данни на американската компания за изследвания App Annie предходната година е достигнал 1,44 трилиона йени (13 милиарда долара).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР