Япония планира нов пакет от стимули на стойност 117 трилиона

...
Япония планира нов пакет от стимули на стойност 117 трилиона
Коментари Харесай

Япония планира нов пакет от стимули за икономиката

Япония възнамерява нов пакет от тласъци на стойност 117 трилиона йени (1,1 трилиона долара), включващ забележителен размер директни заплащания за намаляване на икономическите провали от пандемията от ковид. Това планува проектобюджет, забелязан от Ройтерс.

Планът за възобновяване на стопанската система ще бъде финансиран частично от спомагателен бюджет за финансовата година, почнала през април. Това е вторият проект в поддръжка на стопанската система след пакета от тласъци на стойност 1,1 трилиона $, задействан през април за противопоставяне на пандемията. Така общите разноски доближават 234 трилиона йени или към 40 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на Япония, написа Българска телеграфна агенция. 

Стимулиращият проект, който държавното управление чака да бъде утвърден през днешния ден, включва 33 трилиона йени директни разноски. На среща с депутати от ръководещата партия министър председателят Шиндзо Абе посочи през днешния ден, че би трябвало да бъдат предпазени фирмите и работните места с всички вероятни средства. Той добави, че е належащо да се вземат всички нужни ограничения, с цел да може страната да бъде готова за нова вълна от епидемията.

По-рано държавни представители показаха, че новият бюджетен пакет ще включва ограничения за увеличение на медицинските разноски, подкрепяне на изпадналите в усложнения предприятия да си заплащат наемите, помощ за студенти, изгубили почасовата си работа и дотации за компании, чиито продажби са намалели. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР