Япония отличи още един българин с държавната награда орден Изгряващо

...
Япония отличи още един българин с държавната награда орден Изгряващо
Коментари Харесай

Японски орден за проф. Диана Гергова

Япония отличи още един българин с държавната премия медал " Изгряващо слънце - Златни лъчи с розетка ". Тя е за един от нашите международно известни археолози - проф. Диана Гергова, може би по-известна в Япония, в сравнение с в България, настояват познавачи. Орденът беше връчен от Негово Превъзходителство посланикът на Япония у нас Масато Ватанабе на съкровена гала в резиденция му в София.

Не единствено, че я познават и то освен в университетските среди, там при започване на света, само че в общи планове с японски учени, тя стига до догадки за връзки сред нас българите и хората там от пра-праисторически времена.

Неотдавна новата й книга за северните траки заинтригува японците с познанието, че те са били едно духовно равнище по-високо от останалите нации в Европа.

Естествено, първо излезе на японски език, а тук я чакаме на български и британски.
Н. Пр. Масато Ватанабе, дипломат на Япония: Днес за нас е доста специфичен ден. Връчвам високо отличие на един академик, освен международен престиж за траките, само че и наш сътрудник в проучванията за евроазиатските цивилизации, основна фигура в българо- японските връзки.
Диана Гергова - Сенсей, както я назовават японците, работи съвсем 4 десетилетия с сътрудниците си там. Японски доброволци идват у нас на разкопки.

Изкуствени спътници на Токайския университет следят тракийските ни могили. За японците хилядолетната просвета по българските земи е неотменна част от международната просвета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР