Япония отбеляза 75 г. от капитулацията в края на Втората

...
Япония отбеляза 75 г. от капитулацията в края на Втората
Коментари Харесай

С дълбоко разкаяние Япония отбеляза 75 г. от капитулацията

Япония означи 75 година от капитулацията в края на Втората международна война. Император Нарухито изрази " надълбоко разкайване " за военните дейности на страната му на мрачна годишна гала на фона на пандемията от ковид, написа " Гардиън ".

Нарухито даде обещание да размишляват над събитията от войната и изрази вяра, че такава покруса повече в никакъв случай няма да се повтори . Нямаше обаче опрощение от премиера Шиндзо Абе, който отдаде респект на починалите японски бойци по време на войната.

" Размишлявайки върху нашето минало и вземайки под внимание възприятията на надълбоко разкайване, откровено се надявам, че опустошенията на войната в никакъв случай няма да се повторят ", сподели Нарухито в къса тирада на събитието в Токио във връзка 75 година от капитулацията на Япония на 15 август 1945 година

На фона на страховете от вируса и терзанията към избледняващите мемоари на бързо застаряващото потомство от войната, към 500 участници, понижени от 6200 предходната година, уважиха починалите с минута безмълвие. По време на събитието маските бяха наложителни и нямаше осъществяване на националния химн.

Премиерът Абе все по-настойчиво се пробва да размие бруталното минало на Япония, откогато пое властта през декември 2012 година Той не призна военните зверства на Япония по време на речите за 15 август, които преди бяха съвсем 20-годишна традиция, стартирана с извинението на премиера Томичи Мураяма през 1995 година

Абе съобщи, че мирът, на който Япония се радва през днешния ден, е построен върху саможертвата на тези, които умряха във войната . Той даде обещание Япония да размишлява върху уроците от историята и да не повтаря разрухата.

Премиерът на Япония също даде обещание да играят по-голяма роля в разрешаването на международните проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР