Япония остро осъди решението на Русия да отмени мирните преговори

...
Япония остро осъди решението на Русия да отмени мирните преговори
Коментари Харесай

Япония смъмри Русия за Курилските острови

Япония остро осъди решението на Русия да анулира мирните договаряния с Токио, които ще изгладят териториалните им разногласия за Курилските острови и публично ще сложат завършек на Втората международна война.

По време наа чуване в горната камара на националния парламент японският министър-председател Фумио Кишида назова този ход " недопечен ", " непростим " и " недопустим ".

Вчера съветското външно министерство съобщи, че се отдръпва от договарянията с Япония, акцентирайки като причина глобите на Токио против Москва поради дейностите й в Украйна.

Руската страна разгласи, че се отдръпва от разговора с Япония за определяне на взаимни стопански действия в южните Курили и блокира удължаването на статута на Япония като сътрудник в секторния разговор на Организацията за черноморско икономическо съдействие.

Москва акцентира и че цялата отговорност за нанесените вреди на двустранното съдействие е на самата Япония и се носи от Токио, който " умишлено направи избор в интерес на антируския курс, вместо да развива взаимноизгодно съдействие и добросъседство ".

Япония наложи наказания на висши чиновници на Русия, в това число на президента Владимир Путин, редица предприемачи, депутати, както и юридически лица. Освен това Япония лиши Русия от комерсиалния ѝ статут на най-облагодетелствана нация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР