Япония окончателно спира икономическата помощ за КитайПрез тази финансова година

...
Япония окончателно спира икономическата помощ за КитайПрез тази финансова година
Коментари Харесай

Япония окончателно спира икономическата помощ за Китай

Япония дефинитивно стопира икономическата помощ за Китай
През тази финансова година японското държавно управление ще приключи дефинитивно държавната икономическа помощ за Китай. Тя се дава на Пекин от 1979 година и е изиграла значима роля за развиването на КНР, считат в Токио.

Китай е получил досега от Япония нисколихвени заеми, безплатни дотации и техническа помощ на обща стойност към 3,7 трилиона йени или над 32 милиарда $ по настоящия курс, оповестява Ен Ейч Кей.

Отпускането на заеми за Пекин към този момент е прекъснато през 2006 година За цялостното прекъсване на останалите типове помощ японският министър председател Шиндзо Абе ще разгласи по време на своята аудиенция в КНР, която стартира на 25 октомври. Той счита да предложи на Китай от тук нататък равноправно икономическо съдействие, в това число оказването на помощ на разрастващите се страни.

Японската помощ за Поднебесната през 80-те и 90-те години на предишния век се осъществяваше под формата на нисколихвени държавни заеми с дълги периоди за погасяване. Те отиваха главно за финансирането на инфраструктурата – пътища, морски пристанища, летища, лечебни заведения и други Това сътвори удобни условия за масираните вложения в китайската стопанска система от страна на японския частен бизнес. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР