Япония обяви поредица от мерки във вторник, за да предотврати

...
Япония обяви поредица от мерки във вторник, за да предотврати
Коментари Харесай

Япония с мерки за предотвратяване на катастрофи с възрастни шофьори

Япония разгласи поредност от ограничения във вторник, с цел да предотврати автомобилни злополуки , причинявани от възрастни водачи, в това число спешни спирачки и зони, свободни от транспортни средства, към учебни заведения.

Един от всеки четирима души на възраст над 80 години кара всеки ден автомобил, заяви държавното управление, базирайки се на резултати от изследване.

А през последните месеци Япония беше разтърсена от няколко трагични случая, при които възрастни водачи се врязват в възпитаници. Има съмнения, че старите водачи по нехайство са натиснали педала на газта вместо спирачката.

През май кола се вряза в група деца от детска градина в Западна Япония като умъртви две дребни деца и рани други. Предишния месец автомобил, ръководена от 87-годишен мъж, умъртви майка и тригодишната ѝ щерка.

" Не бива да губим време, с цел да подсигуряваме, че отиването на децата до учебно заведение е безвредно ", сподели министър-председателят Шиндзо Абе, откакто проектите бяха утвърдени.-->

До края на септември Токио ще извърши " ревизия за незабавна сигурност " на учебните направления и ще насърчи потреблението на коли с устройства за спешно прекъсване, с цел да се противодейства на инцидентното натискане на педала на газта.

Правителството също по този начин ще изследва " разнообразни ограничения, в това число шерване на коли и въвеждане на самостоятелни транспортни средства на пробна основа в планинските региони ", сподели пред Агенция Франс Прес представител на секретариата на кабинета.

Агенцията за национална политика ще обмисли и въвеждането на нова категория шофьорски книжки за възрастни хора, което ще им разреши да оперират единствено с коли, оборудвани с устройства за спешно прекъсване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР