Япония налага санкции срещу две руски банки - Росселхозбанк и

...
Япония налага санкции срещу две руски банки - Росселхозбанк и
Коментари Харесай

Япония наложи санкции срещу две руски банки и една белоруска

Япония постанова наказания против две съветски банки - Росселхозбанк и Московска кредитна банка, както и против Беларуската банка за развиване . Това оповестиха от японското министерство на външните работи (МВнР), съобщи ТАСС.

Обяснено е, че активите на кредитните институции, в случай че съществуват в Япония, ще бъдат замразени и ще могат да се правят заплащания и транзакции с тези организации единствено след приемане на позволение от японските управляващи. Мерките влизат в действие на 7 юли.

Освен това Токио уголемява възбраната за експорт на артикули за Русия заради обстановката към Украйна, „ допринасяйки за укрепването на индустриалната инфраструктура “. За какво произвеждане иде тирада, към момента не е конкретизирано, написа Лента.ру.

Япония преди този момент одобри няколко пакета от ограничавания против Русия поради обстановката към Украйна. Така от 20 май е неразрешен износът за Русия на 14 категории високотехнологични артикули, в това число кабелни компютри, 3D принтери, електронни микроскопи , както и съоръжение за пречистване на петрол, произвеждане на водородно гориво, органически полеви резултат транзистори, органични слънчеви панели и възобновима сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР