Япония иска да забрани продажбата на нови автомобили на бензин

...
Япония иска да забрани продажбата на нови автомобили на бензин
Коментари Харесай

Япония забранява продажбата на нови коли на бензин до 15 г.

Япония желае да забрани продажбата на нови коли на бензин до 15 година като част от проекта за реализиране на въглеродна индиферентност до 2050 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Новата политика може да бъде оповестена най-рано идната седмица , която ще надгради дейностите за поощряване пазаруването на електрически и хибридни коли , написа вестник " Майничи Шимбун ", само че не се базира на източници.

През октомври министър председателят Йошихиде Суга сложи крайния период 2050 година Япония да стане въглеродно неутрална , принуждавайки огромните компании да стартират да изготвят проекти по какъв начин да понижат въглеродните излъчвания.

Решението е приветствано от деятели и Организация на обединените нации, само че Япония извънредно доста разчита на изкопаеми горива и държавното управление към момента не е разкрило детайлности по какъв начин ще реализира тази цел.

Задачата на азиатската страна е да усили каузи на хибридните и електрически коли до 50-70% през идващите 10 година от към 40% през 2019 година

През септември Калифорния си сложи за цел всички продавани коли в щата да бъдат с нулеви излъчвания от 2035 година

Англия в това време си сложи по-амбициозна цел - възбрана продажбата на коли на дизел и бензин от 2030 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР