Япония и Южна Корея потвърдиха информацията, че Северна Корея е

...
Япония и Южна Корея потвърдиха информацията, че Северна Корея е
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети

Япония и Южна Корея потвърдиха информацията, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети от площадка на източното крайбрежие на страната. От Токио оповестиха, че ракетите не са достигнали японска територия, нито свободната икономическа зона, която се простира в радиус от 200 благи в Японско море.


Южнокорейското разузнаване оповести информацията, че двете ракети са били изстреляни от площадка край град Уонсан на източното крайбрежие на Северна Корея. Двата " въздушни снаряда " са били с дребен обхват и са минали разстояние от 430 и 690 километра преди да паднат в Японско море.
Йошихиде Суга - ген. секретар на японското държавно управление: Имаме данни, че са били изстреляни два въздушни снаряда, само че към момента не сме открили какъв вид са те. Снарядите не са достигнали територия ни, както и свободната икономическа зона. Засега нямаме доказателства, които да сочат че изстрелванията са заплашвали сигурността на Япония.
Китай прикани за понижаване на напрежението и изяви предпочитание договарянията сред Пхенян и Вашингтон да бъдат обновени.

Хюа Чунинг - представител на Министерство на външните работи на Китай: " Ние имаме вяра, на фона на сегашните условия, че двете страни би трябвало да възобновят договарянията между тях, колкото се може по-скоро. Само по този начин може да бъде открит политически консенсус по отношение на Корейския полуостров и да бъде сбъднат нов напредък.
Според анализатори, обаче, провеждането на днешните ракетни тествания е за заплашване, защото Пхенян изрази неведнъж своето неодобрение за плануваните през август взаимни учения на южнокорейските и американски

 Северна Корея е изстреляла ракети с дребен обхват в Японско море Северна Корея е изстреляла ракети с дребен обхват в Японско море
Северна Корея е изстреляла две ракети с дребен обхват на деяние в Японско море. Предполага се, че най-малко едната е нова разработка, оповестява Южна Корея....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР