Япония и Сенегал не успяха да се победят и завършиха

...
Япония и Сенегал не успяха да се победят и завършиха
Коментари Харесай

Япония и Сенегал не успяха да се победят в Екатеринбург


Япония и Сенегал не съумяха да се победят и приключиха 2:2 в дуел от група Н на Мондиала, който се игра на стадион “Екатеринбург Арена ” пред 32 500 фенове.

Африканският отбор на два пъти повеждаше в резултата, само че не съумя да стигне до трите точки. Двата отбора завоюваха първите си срещи и не престават с актив от 4 точки.

Сенегал стартира по-активно мача и стигна до гол още при първата си опция в 11-ата минута. След несполучлив опит на японски защитник да почисти топката Юсуф Сабали нанесе удар към вратата, стражът Ейджи Кавашима отби топката право в коляното на намиращия се на метър от него Садио Мане и тя се озова в мрежата на азиатците.

Японците обаче също съумяха да оползотворят първата си опция в мача и възвърнаха равенството с прецизен изстрел на крилото Такаши Инуи, който при започване на този месец бе трансфериран от Ейбар в Бетис. В основата на гола бе Юто Нагатомо. Той се измъкна от опеката на двама бранители и подаде на Инуи, който нанесе отличен удар в далечния ъгъл.

В 64-ата минута пред японците се откри нов съвършен късмет, само че Инуи този път уцели напречната греда. Сенегал съумя да поведе още веднъж в резултата 7 минути по-късно, когато след продължителна офанзива на африканците 19-годишният Муса Ваге бе оставен непокрит и с мощен изстрел прониза мрежата на японците. Те обаче още веднъж възвърнаха равенството единствено 6 минути по-късно с гол на Кейсуке Хонда, който разстреля опразнената от Хадим Н'Диайе сенегалска врата. До края на постоянното време повече благоприятни условия пред вратите не бяха основани и срещата приключи наедно. Евентуален победител в този мач щеше да си подсигурява прекосяване на групите. Сенегал нито един път не е губил в груповия стадий на международен шампионат и към този момент има пет мача без проваляне, а същото достижение в историята са записали Германска демократична република и Уелс. По-късно през днешния ден в другия дуел от групата се срещат Полша и Колумбия, които на старта изгубиха надлежно от Сенегал и Япония. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР