Япония и ЕС подписаха договор за свободна търговия, в който

...
Япония и ЕС подписаха договор за свободна търговия, в който
Коментари Харесай

ЕС и Япония подписаха и договора за свободна търговия

Япония и Европейски Съюз подписаха контракт за свободна търговия, в който те насочат „ ясно послание” срещу протекционизма. Това съглашение е подписано в миг, в който една от водещите международни стопански системи слага бариери пред търговията и заплашва с комерсиална война.
Сделката беше подписаната в Токио по време на най-големите договаряния, които Европейски Съюз е водил и сътвори голяма зона за свободна търговия, елиминирайки митата за всичко, от японски коли до френско сирене, съобщи БГНЕС.
Договорът също е и опорна точка против нападателната политика на американския президент Доналд Тръмп „ Америка първо”, посредством която Вашингтон наложи своите наказателни мита за импорт на артикули от страни съдружници.
„ Ние изпращаме едно ясно обръщение, че стоим дружно против протекционизма”, съобщи ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск, откакто договорът беше подписан.
Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер съобщи, че „ с изказване за свободна и почтена търговия ние демонстрираме, че сме по-силни положителни, когато работим заедно”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР