Япония и България планират създаването на център за научно-развойна дейност,

...
Япония и България планират създаването на център за научно-развойна дейност,
Коментари Харесай

Япония и България планират разработването на нови млечни продукти

Япония и България възнамеряват основаването на център за научно-развойна активност, който да създава нови млечни артикули, съдържащи неповторимата бактерия „ Лактобацилус булгарикус “. Темата е разисквана на среща сред министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и Н.Пр. Хироши Нарахира, дипломат на Япония в България, и представители на компанията „ Мейджи “.

Инициатива е по случай отбелязване на 50 година от стартирането на българското кисело мляко на японския пазар. По време на срещата бе разисквана и опцията за сключване на съглашение за основаването на центъра.

Японската компания, която от дълго време към този момент създава български млечни артикули, е подготвена да влага в плана, като се разисква в него да се включи и държавното дружество „ Ел Би Булгарикум “. Двете страни водят разговор и прецизират елементи.

Министър Стоянов подчертава, че страната ни има съществени обичаи и пореден прогрес на развойната активност на артикули, съдържащи българската бактерия. Той се надява новите артикули, създадени от центъра, да бъдат показани на международното ревю ЕКСПО-2025, което ще се организира в японския град Осака. 

Ние имаме база, на която да стъпим, само че би трябвало да я развиваме и да продължаваме да влагаме, с цел да бъдем все по-добри “, съобщи Стоянов.

От своя страна дипломат Нарахира уточни, че построяването сходен Център ще бъде и знак на дългогодишните връзки сред Япония и България. 

 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениБизнес 36 Япония и България възнамеряват създаването на нови млечни артикули Накратко 156 Вечери вести: България скрито избави Украйна; Нова наклонност на имотния пазар Компании 36 Рекорден брой планове ще се борят за финансиране от Vivacom Регионален грант Политика 13
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР