Япония е страна, в която стилът винаги трябва да бъде

...
Япония е страна, в която стилът винаги трябва да бъде
Коментари Харесай

Учениците в Япония отиват на училище със снимка от детството, ето защо

Япония е страна, в която стилът постоянно би трябвало да бъде на висота и да пленява погледи. Проблемът е, че стилните трендове не се позволяват в учебните заведения, където условията са драконови.

Обикновено учениците носят униформа, съблюдават избран жанр на прическа и постоянно би трябвало да бъдат чисти и изрядни. Учениците нямат право да се боядисват, нямат право да вършат акомодации на своята униформа и като цяло би трябвало да съблюдават учебните правила.

Допълнителни аксесоари като бижута и даже грим са също в линията на неразрешените употребявани детайли. Нарушаването на разпоредбите нормално води до предизвестие, а по-късно следва изключване на ученика. И по този начин доближаваме до идната занимателна история от японския съд. Оказва се, че има доста възпитаници, които завеждат каузи против своите учебни заведения заради една елементарна причина: принуждавани са да боядисват косата си.

Обикновено учебните заведения изискват от своите възпитаници фотография от детството, с която да потвърдят, че това е естественият цвят на косата им. Японският ген рядко разрешава на някого да бъде рус или кестеняв, само че изключения се случват. Учениците стартират да се боядисват черни, с цел да осмирят учебните настоятелства, само че след несъразмерното излагане на химикали, някои ученици завеждат каузи.

Причината е, че след н-тото боядисване, скалпът им се разранява, а колкото и да желаят, не могат да сменят естествения си цвят на косата толкоз елементарно.

Японското министерство на образованието намира соломоново решение – предлага на всеки да потвърди своя натурален цвят на косата. Руси японци не се срещат доста постоянно, колкото кестенявите, а някои учебни заведения подозират, че доста постоянно тъкмо този цвят се употребява във фризьорския салон за нашарване на стила на ученика, което е неразрешено, откакто визията няма нищо общо с учебните занимания.

Все отново би трябвало да знаете, че практиката продължава до 18-годишна възраст, по-късно има някаква лека независимост по отношение на цвета на косата и прическата, униформата продължава да участва в живота на студентите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР