Япония е събрала почти цялото необходимо количество злато и сребро

...
Япония е събрала почти цялото необходимо количество злато и сребро
Коментари Харесай

Япония събра злато и сребро за олимпийските медали от е-отпадъци

Япония е събрала съвсем цялото належащо количество злато и сребро от използвана електроника, с цел да създаде медалите за олимпийските игри в Токио през 2020 година, осведоми The Verge.

Още преди две години стана ясно, че Япония има намерение да създаде медалите за Летните олимпийски игри, като употребява метали от рециклирана електроника. Във връзка с тази самодейност Организационният комитет на игрите прикани жителите на страната да дарят остаряла и ненужна електроника.

До момента са събрани към 47,5 тона електронни боклуци. Това включва повече от 5 милиона мобилни телефона, които бяха предадени от потребителите в магазините на оператора NTT Docomo и на други места, оборудвани със специфични контейнери.
 Как светът изхвърля на боклука голямо количество злато, мед и платина, без да подозира?
Как светът изхвърля на боклука голямо количество злато, мед и платина, без да подозира?

Някои употребяват тези боклуци, с цел да печелят нелегално, демонстрира отчет

Целта на Комисията да събере 2700 кг бронз е реализирана през юни предходната година, напомня GreenTech. Освен това през октомври са получени 93,7% от нужните 30,3 кг злато и 85,4% от нужните 4,1 тона сребро.

Очевидно, поставената цел ще бъде реализирана в най-близко бъдеще. Самата стратегия за събиране на електроника ще завърши на 31 март тази година, а медалите ще бъдат показани през лятото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР