Япония е най-старата наследствена монархия в света. Според историците, тя

...
Япония е най-старата наследствена монархия в света. Според историците, тя
Коментари Харесай

Какво бъдеще очаква Япония с император Нарухито в ерата Рейва

Япония е най-старата наследствена монархия в света. Според историците, тя е на близо 1500 години. За упованията от новия император и ерата Рейва - вижте диалога на Надежда Василева с едни от най-известните анализатори в Токио.

Определят Нарухито като съвършеният японец. Възпитан да почита другите, земен, и първият японски император, получил образованието си в чужбина. Експерт по водните запаси, дипломирал се в Оксфорд.

Президентът на Японския народен институт за политически науки професор Акихико Танака предвижда пред Българска национална телевизия, че Нарухито освен ще следва пътя на татко си, само че и ще употребява познанията си на академик.
Проф. Акихико Танака - президент на Японския народен институт за политически науки в Токио: Според Конституцията императорът не може да играе политическа роля. В този смисъл новата епоха няма да докара до доста промени. Смятам обаче, че атмосферата ще се промени поради промяната на личността. Очаквам новия император да работи в областите, в които е неговата мощ. Основавайки се на неговата експертиза и знание, имам вяра, че той ще има значим принос - не политически, по-скоро алегоричен, както и научен към въпросите, свързани с водата и бедствията. Това ще е от изгода освен за Япония, само че и за целия свят.
Очакванията са новото императорско семейство да направи двореца по-близък до елементарните хора. Професор Такеши Хара е измежду японските откриватели, най-добре познаващи неговите секрети.
Проф.Такеши Хара - По време на ерата Хейсей предходният император и императрицата имаха престолонаследник, фамилната линия беше ясна. Сега обстановката е по-различна. Този път нямаме престолонаследник. Сегашният император няма наследник, има щерка. По-малкият брат на императора има наследник и линията може да бъде продължена от тях.
В речта си императорът изрази предпочитание да даде своя принос за мира и благополучието на човечеството.
Нарухито, император на Япония: Кълна се в името на щастието на хората и на международния мир, дружно с народа и съгласно Конституцията, да послужвам на Япония и на нейния народ като неин знак. Проф. Акихико Танака: Церемонията е метод да се заздравят връзките на Япония с доста страни по целия свят. Надявам се императорът да служи като знак на Япония и да бъде убеден.
Нарухито се възкачва на Трона на хризантемата в миг, в който Япония се бори с последствията от унищожителен ураган. Хората разчитат страната да преодолее един от най-сериозните проблеми - със застаряващото население.

От през днешния ден съвършеният японец стартира да записва своя принос по страниците на ерата Рейва.
 Японският император публично се възкачи на трона Японският император публично се възкачи на трона
Японският император Нарухито публично се възкачи на трона. Церемонията беше подготвяна повече от година и коства на японските данъкоплатци близо 150...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР