Японецът Юдзуру Ханю заяви, че му е било трудно да

...
Японецът Юдзуру Ханю заяви, че му е било трудно да
Коментари Харесай

Шампионът Ханю: Мислех, че повече няма да стъпя на леда

Японецът Юдзуру Ханю съобщи, че му е било мъчно да отбрани златния си олимпийски орден от Сочи поради съвсем цялостната липса на тренировки през последните месеци. 23-годишният Ханю въпреки всичко съумя да завоюва за повторно в кариерата си олимпийското злато във фигурното пързаляне при мъжете, като по този начин стана първият фигурист от Дик Бътън през 1952 година, който пази купата.

Блестящ Ханю отбрани олимпийската си купа

"Да стигна дотук бе в действителност доста мъчно, тъй като бях отвън ледената площадка дълго време. Това обаче ми разреши да обмисля добре тактиката си за надпреварата и да се приготвя душевен ", призна Ханю след успеха си.

"Когато се контузих през ноември, мислех, че няма да мога да се състезавам още веднъж. Затова в този момент съм доста благополучен, че съумях да реализира такива положителни резултати. Това е най-хубавото ", добави Ханю. който направи две неточности във волната си стратегия, само че такива позволиха и съперниците му.

Освен Ханю, на почетната стълбичка се качиха още сънародникът Шома Уно и испанецът Хавиер Фернандес.

"Знам, че не направих съвършена стратегия, само че съм в действителност благополучен от това, което реализирах. Взех олимпийски орден, за който постоянно съм мечтал ", разяснява Фернандес./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР