Японецът Юдзуру Ханю заяви, че му е било трудно да

...
Японецът Юдзуру Ханю заяви, че му е било трудно да
Коментари Харесай

Юдзуру Ханю: След контузията ми бе много трудно

Японецът Юдзуру Ханю съобщи, че му е било мъчно да отбрани златния си олимпийски орден от Сочи поради съвсем цялостната липса на тренировки през последните месеци. 23-годишният Ханю въпреки всичко съумя да завоюва за повторно в кариерата си олимпийското злато във фигурното пързаляне при мъжете, като по този начин стана първият фигурист от Дик Бътън през 1952 година, който пази купата.

" Да стигна дотук бе в действителност доста мъчно, тъй като бях отвън ледената площадка дълго време. Това обаче ми разреши да обмисля добре тактиката си за надпреварата и да се приготвя душевен ", призна Ханю след успеха си.

" Когато се контузих през ноември, мислех, че няма да мога да се състезавам още веднъж. Затова в този момент съм доста благополучен, че съумях да реализира такива положителни резултати. Това е най-хубавото ", добави Ханю, който направи две неточности във волната си стратегия, само че такива позволиха и съперниците му. Освен Ханю, на почетната стълбичка се качиха още сънародникът Шома Уно и испанецът Хавиер Фернандес. " Знам, че не направих съвършена стратегия, само че съм в действителност благополучен от това, което реализирах. Взех олимпийски орден, за който постоянно съм мечтал ", разяснява Фернандес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР