Японецът Тошиаки Имаки, инженер по пътно строителство, пристигна за втори

...
Японецът Тошиаки Имаки, инженер по пътно строителство, пристигна за втори
Коментари Харесай

Японски пътен инженер пристигна в Дупница и сподели житейска рецепта за жените

Японецът Тошиаки Имаки, инженер по пътно строителство, дойде за повторно в Дупница по покана на свои другари. На чаша японско саке и ароматно и вкусно домашно българско сладко от смокини Тошиаки Имаки показа своите усещания за България, написа struma.bg.

„ Чувствам, че българският и японският народ са доста близки и другарски настроени между тях. Миналата година бях на събора в китното село Новоселяне, където имах достойнството да се срещна с правнучката на Васил Левски, която е доста непретенциозен и образован човек. Имате невероятна природа.

Посетил съм Светата Рилска обител и останах обаян от хубостта на величествената Рила планина, която доста ми припомня за прелестните Вишневи градини в Япония. Посетих Художествената изложба „ Владимир Димитров-Майстора “ в Кюстендил, където се срещнах с творчеството на този популярен художник, а по-късно разказвах на моите сънародници.



Интересувам се от българската история, от българската лирика. Обичам поезията хайку, само че заобикалям такава, в която има нотки на горест, тъй като ме натъжава “, показа Тошиаки Имаки.

„ На 27 август ще навърша 71 години и от самото начало не съм спирал да се трудя и да се образовам. Обичам доста да сготвям. Любимото ми японско ядене е суши. А от българските ястия обичам доста киселото мляко, шопската салата, пълнените чушки… “, добавя господин Имаки.

На въпрос по какво си наподобяват и по какво се разграничават българките и японките той с усмивка означи: „ Българките и японките са доста красиви, работливи, имат възприятие за хумор… Жените не ги разделям по народност, една жена, когато е красива и нежна, си проличава, без значение дали е българка или японка.

Всяка жена е красива, стига да бъде забелязан чарът й от подобаващия мъж “, сподели господин Имаки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР