Японецът Наоя Инуе спечели титлата от Световните боксови супер серии

...
Японецът Наоя Инуе спечели титлата от Световните боксови супер серии
Коментари Харесай

Инуе надви Донейр и спечели Световните боксови серии

Японецът Наоя Инуе завоюва купата от Световните боксови супер серии в категория петел (53.5 килограма), откакто победи опитния филипинец Нонито Донейр по точки в един от най-атрактивните боксови мачове от началото на годината.

Инуе, който е дефинират за един от най-хубавите боксьори във всички категории, имаше много проблеми против 36-годишния Донейр в Сайтама, Япония, само че сподели класа и здрава брадичка, с цел да стигне до триумф с единомислещо решение на съдиите. Чудовището водеше мача през цялото време, само че Донейр използваше пословичната си устойчивост, с цел да понася удари и да чака своя миг да нанесе тежко ляво кроше. Той съумя да стори това в осмия рунд, с цел да отвори тежка аркада над дясното око на Инуе, а в идващия рунд още веднъж разклати противника си съществено, само че японецът остана на крайници. От своя страна Инуе смъкна два пъти съперника си в нокдаун, в това число и с брилянтен ъперкът в тялото в 11-ия рунд. В последна сметка Инуе не съумя да стигне до 17-ия си нокаут, само че записа 19-та победа от също толкоз мача, откакто и тримата съдии отсъдиха в негова изгода – 116-111, 117-109 и 114-113.

По този метод завоюва трофея “Мохамед Али ” за победител в Световните боксови супер серии, както и чек за 10 милиона $, а към този момент е притежател и на купите на WBA и IBF в категория петел. “Виждах двойно още от втория рунд. Изключително благополучен съм и горделив от себе си. Донейр е същински първенец, беше доста мощен ”, разяснява Инуе след триумфа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР