Японецът Кей Нишикори сложи край на серията си от девет

...
Японецът Кей Нишикори сложи край на серията си от девет
Коментари Харесай

Нишикори сложи край на черната серия във финали и победи Медведев за титлата в Бризбейн

Японецът Кей Нишикори постави завършек на серията си от девет следващи загуби във финали от АТР, откакто победи Даниил Медведев с 6-4, 3-6, 6-2 във финала на шампионата в Бризбейн и завоюва първа купа от 2016-та година насам.

Днешният конфликт бе повтаряне на финала в Токио в края на предходната година, когато руснакът се наложи в два сета, с цел да завоюва най-големия трофей в кариерата си досега. И двамата тенисисти демонстрираха мощна игра в Бризбейн през седмицата, като японецът не загуби нито един сет по пътя към финала, отстранявайки Григор Димитров и Жереми Шарди, до момента в който Медведев се оправи с Анди Мъри, Милош Раонич и Жо-Вилфред Цонга.

Нишикори съумя да пробие два пъти противника си в първия сет, с цел да го вземе с 6-4, само че Медведев сподели темперамент във втората част и отрази всички осем благоприятни условия за пробив, които се откриха пред противника му, като от своя страна осъществя единствения си късмет да вземе подаването на японеца и по този начин вкара мача в решителен трети сет. В него опитът на Нишикори си сподели думата и той стигна до пробива, затваряйки мача по-късно повече от два часа игра.

По този метод Нишикори стигна до купа номер 12 в кариерата си и показва мощна форма седмица преди началото на Аустрелиън Оупън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР