Японецът Кей Нишикори се класира за третия кръг на Уимбълдън,

...
Японецът Кей Нишикори се класира за третия кръг на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Нишикори и Куери влязоха в третия кръг на Уимбълдън с чисти победи

Японецът Кей Нишикори се класира за третия кръг на Уимбълдън, откакто победи британеца Камерън Нори с 6:4, 6:4, 6:0 на Централния корт в Ол Ингланд Клъб.

Осмият подложен в схемата Нишикори имаше проблеми в първия сет, когато изостана с пробив и 2:4, само че по-късно взе до четири следващи гейма, с цел да поведе в резултата.

Във втората част още веднъж японецът направи един пробив повече от противника си, а в третия сет Нишикори тотално доминираше и не даде нито един гейм на Нори. По този метод Нишикори се класира за третия кръг на Уимбълдън за седми път в кариерата си, а там ще срещне американецът Стив Джонсън, който победи 25-ия подложен с 3:6, 7:6(4), 6:3, 3:6, 6:3.

За третия кръг на конкуренцията се класира и Сам Куери от Съединени американски щати. Полуфиналистът от 2017-та година победи руснака Андрей Рубльов с 6:3, 6:2, 6:3 и ще се изправи против Джон Милман от Австралия в спор за място на осминафиналите.

Милман даде единствено шест гейма на сърбина Ласло Джере за триумфа с 6:3, 6:2, 6:1.

Място в третия кръг откри и представителят на домакините Дан Еванс след чиста победа над 18-ия подложен Николоз Басилашвили - 6:3, 6:2, 7:6(2). /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР