Японецът Кей Нишикори се класира за полуфиналите на US Open,

...
Японецът Кей Нишикори се класира за полуфиналите на US Open,
Коментари Харесай

Нова драма между Чилич и Нишикори, този път победата беше за японеца

Японецът Кей Нишикори се класира за полуфиналите на US Open, откакто победи в трагичен петсетов конфликт остарелия си познайник Марин Чили с 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4. По този метод азиатецът,поне малко, си отмъсти за изгубения край от същия противник през 2014 година на същия корт.

Чилич беше доста по-уверен първоначално и взе първия сет с 6:2, само че Нишикори последователно стабилизира играта си от дъното на корта и измъкна втората част с 6:4. В третия сет двамата си размениха по един пробив, с цел да се стигне до тайбрек. В него хърватинът позволи две следващи двойни неточности и това се оказа решаващо. Нишикори затвори сета с брилянтен ретур и опря до стената първенеца от 2014-а.

Чилич все по-често показваше разочарованието си след изгубени разигравания. В началото на четвъртия сет хърватинът пропиля два брейкбола, само че продължи да е настойчив и в седмия гейм реализира своето. Останалото бе елементарно за хърватина - 6:4 и пети сет.

При 2:1 в интерес на Нишикори, Чилич изостана с 0:40 на собствен сервис. Хърватинът отрази първите две точки за пробив, само че след това се огъна. Инициативата мина на страната на неговия противник, който поведе с 4:1, само че още веднъж беше пробив в седмия гейм и интригата се върна с цялостна мощ. Чилич обаче не устоя на напрежението и при 4:5 позволи няколко непредизвикани неточности, които му костваха успеха.

 Новак Джокович на полуфинал на US Open
Новак Джокович постави завършек на фантазиите на Джон Милман

Новак Джокович на полуфинал на US Open
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР