Японец създаде USB флашка от мозъка на херинга. Потребителят @ni28_xp

...
Японец създаде USB флашка от мозъка на херинга. Потребителят @ni28_xp
Коментари Харесай

Японец създаде USB флашка от мозъка на риба

Японец сътвори USB флашка от мозъка на херинга. Потребителят @ni28_xp разгласява в своя профил в Twitter фотоси на изобретението, което, по думите му, употребява клетките на рибешкия мозък за предпазване на информация.

@ni28_xp е студент по химия, който момента изследва характерностите на смолите. USB устройството е сложено в стъклена кутийка, цялостна с транспарантна смола, в която се виждат електронните съставни елементи, свързани с тялото на рибата.

Флашката може да събере 32 гигабайта информация, твърди нейният основател.

Гневните реакции на част от потребителите предиздвикали @ni28_xp да внесе спомагателното конкретизиране, че употребяваните в производството на USB устройствата риби са херинги, купени от супермаркета. Те не са умъртвявани особено за опита, а по този начин или другояче са щели да се трансфорат в нечия вечеря.

Японският откривател дава прегледен образец по какъв начин би изглеждало устройството, сложено на вашия компютър.

Наблюдателни консуматори обаче видяха някои елементи в японската " рибена " флашка, които хвърлят известно подозрение върху нейната достоверност. Според обява в електронното издание Tech Critter, става въпрос за най-обикновена USB флаш памет, която е с извънредно компактни размери и просто е " надградена " с тялото на херингата и обвързваните към него съставни елементи.

Те обаче участват само от естетически съображения и не играят роля за естественото действие на устройството.

Скептиците означават още, че свръзването на рибешки мозък към компютъра може да наподобява като сериозен софтуерен прогрес или като ужасяваща вероятност за някои хора, само че науката към момента е доста надалеч от практическата реализация на сходна концепция.

В случая с изобретението на японския студент става въпрос единествено за коренен и новаторски дизайн, безапелационни са те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР