Японец, който беше задържан в Северна Корея, е бил депортиран

...
Японец, който беше задържан в Северна Корея, е бил депортиран
Коментари Харесай

Северна Корея депортира японски турист, правил снимки край военен обект

Японец, който беше арестуван в Северна Корея, е бил депортиран от страната и през днешния ден се намира в Китай, заяви японската организация Киодо като се базира на неназован японски дипломатически източник, съобщи ДПА.
Северна Корея реши да депортира екскурзианта Томоюки Сугимото "въз основа на филантропичния принцип ", заяви държавната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).
Мъжът, който е сред 30 и 40-годишен, беше арестуван по-рано този месец за хипотетично снимане на боен обект в пристанищния град Нампо, където бил на посещаване като екскурзиант, показва Киодо.
Японецът бел "държан под надзор от съответна институция, с цел да бъде разпитан за закононарушението си против закона на КНДР ", съобщи КЦТА. Агенцията акцентира, че Северна Корея е решила да се отнесе снизходително към него.
Токио настояваше Пхенян да освободи японеца колкото се може по-скоро.
Задържаният, който евентуално е работел върху кино продукция, посетил затворената страна с група, проведена от туристическа организация в Китай.
На конференция през днешния ден представителят на японското държавно управление Йошиниде Суга отклони настояването за коментар на известието за екскурзианта.
Освободеният японец е бил посетен в Китай от представители на японските управляващи, които са се осведомили за неговия арест и за здравословното му положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР