Януари е един особен месец във финансовото отношение. Хем сме

...
Януари е един особен месец във финансовото отношение. Хем сме
Коментари Харесай

3 съвета как да се възползваш от намаленията без да фалираш

Януари е един необикновен месец във финансовото отношение. Хем сме останали без пари още от края на декември поради празниците, хем ни се желае да имаме доста пари, тъй като има ужасно понижения.

Надяваме се, че не сте се охарчили доста по празниците и сте планували, че и през януари ще би трябвало да се яде и да се купуват нови облекла.

Сега в действителност е един от най-изгодните месеци от годината, тъй като всички понижават зимните си сбирки, с цел да отворят скоро място за пролетните облекла (ех, размечтахме се за топличко време и ние).

Важното през януари е да не се доохарчите напълно и да не си напълните дрешника с неща, които в никакъв случай няма да облечете.

Защото следователно не сте икономисали разликата от постоянната цена на въпросната дреха, а сте похарчили на вятъра едни пари.

Значи съвет 1 е: Не купувайте непотребни неща.

Първо вижте какви облекла имате у дома. Вероятно сте не запомнили доста от ризите, панталоните и пуловерите си.

Огледайте, премерете, дарете ненужното и чак тогава решете дали въобще имате потребност от нещо.

Съвет 2: Определете си бюджет

Човек не трябва да се надскача. Да, звучи преференциално да си купите нещо, понижено от 400 на 200 лева, само че това са си все по този начин 200 лева, които би трябвало да дадете, нали.

Оставете кредитната карта у дома, изтеглете си тъкмо толкоз пари, колкото желаете да похарчите и се отправете умерено към магазина.

Съвет 3: Мерете доста, купувайте малко

 жена извършване на покупки Unsplash

Обикновено очите са ни жадни за нови облекла, само че действително нямаме потребност от тях. Затова вземете от магазина всичко, което ви се желае да премерите, вижте се с него, порадвайте му се, само че след това рационално преценете какво от целия купи същински ви би трябвало.

Помислете си какъв брой време ще го носите, има ли с какво да го комбинирате и едвам тогава се зарадвайте, че ще го вземете и на по-ниска цена.

Това, че нещо е понижено, не е задоволително изискване да се озове в дрешника ви.

И в последна сметка, в случай че още на съвет 1 се е оказало, че нямате потребност от нищо ново, вземете избрания за облекла бюджет и ги похарчете за едно пътешестване ;)

Ще го помните цялостен живот, за разлика от облеклата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР