Янсен Харкинс се разписа във вратата на Монреал при успеха

...
Янсен Харкинс се разписа във вратата на Монреал при успеха
Коментари Харесай

Питсбърг и Монреал си биха по 12 дузпи в НХЛ

Янсен Харкинс се разписа във вратата на Монреал при триумфа с 4:3 след дузпи над Питсбърг Пингуинс в среща от шампионата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Харкинс се трансформира в 24-ият хокеист, който стреля към стража на Канейдиънс Сам Монтембо, поставил завършек на най-дългата поредност без гол при дузпите в Лигата.

Стражът на Питсбърг Алекс Hеделкович, който избави 39 изстрела в постоянното време, отрази 9 от 12 изстрела при наказателните удари. Монтембо, който отрази 27 удара, се оправи с 8 от 12 при дузпите. Общо по 12 изстрела извършиха и двата отбора, с цел да дефинират спечелилия в срещата.

Иначе в постоянното време Сидни Кросби вкара два гола и подаде за още един за триумфа на Пингвините, които обаче остават в дъното на Столичната дивизия с 29 точки. Джейк Гюнцел също вкара, а Ерик Карлсон направи две подавания за втората им поредна победа.

Ню Джърси Девилс се наложи с 2:1 над Бостън след продължение с гол на Джак Хюз в 2:47 минута на спомагателното време. Хюз нямаше точки в предходните си три мача за Дяволите, само че през днешния ден за шести път бележи надвит гол в продължението. Срещата постави завършек на поредицата от шест следващи провали от този съперник. За него това е и 11-и гол през сезона.

Морган Гийки откри резултата за Бостън в първия интервал, а при започване на третата Доусън Мърсър изравни. Девилс е на 5-о място в Столичната дивизия с 31 точки.

Колорадо Аваланч без Александър Георгиев съкруши с 5:1 на собствен терен в Денвър Бъфало Сейбърс. Валери Ничушкин вкара два пъти, Мико Рантанен добави един гол и подаде за още два. Сам Малиновски oтбеляза първото си попадение в НХЛ и също подаде. Вратарят на Лавината Иван Просветов избави 29 изстрела, а Зак Бенсън означи единствения прецизен изстрел за Сейбърс.

Уинипег Джетс остана на 2 точки от водача в Централната дивизия Колорадо, събирайки 36 след триумфа с 5:2 над Лос Анджелис Кингс. Гейбриел Вилярди означи един гол и създаде още три против някогашния си отбор. За него това е първи мач в кариерата с четири точки. Николай Елерс и Майк Шийфеле приключиха с по две попадения за Джетс, които съумяха да извърнат мача от 0:2 в първата третина.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР