Янка Такева беше преизбрана за председател на Синдиката на българските

...
Янка Такева беше преизбрана за председател на Синдиката на българските
Коментари Харесай

Янка Такева остава председател на синдиката на учителите за 23 поредни години

Янка Такева беше избрана отново за ръководител на Синдиката на българските учители за пети път с 312 гласа от делегатите на седмия конгрес на СБУ. Тя оглавява най-големия профсъюз в България, представляващ 72 хиляди експерти, от 1994 година насам без спиране.

От тогава до през днешния ден Такева е също и ръководител на Националната комисия за работа с дамите, младежите, децата и фамилията към Конфедерацията на независите синдикати в България и част от Изпълнителния комитет на КНСБ, и от 1999 година - ръководител на " Обществен женски парламент - XXI век " към КНСБ.

От 2007 година е член на Националния съвет за протекция на детето към Държавната организация за протекция на детето, а от 2008 година - вицепрезидент или президент на Женския комитет на Пан-европейския районен съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.

" Благодаря ви за огромното доверие. Ще не преставам да работя безрезервно, с цел да мога да оправдая вашето доверие. И се апелирам Господ да ми даде здраве, с цел да мога да извърша обещанията си. Обещанията, които дадох пред вас. Има обаче едно заричане, което би трябвало безусловно да се случи. Това е издигането на престижа на българските учители. СБУ е най-големият профсъюз в България с към 72 000 членове. Надявам се в скоро време да достигнем 100 000 ", сподели Янка Такева пред конгреса откакто беше избрана отново през днешния ден.

За заместник-председател на СБУ беше избран отново Красимир Попов и за ръководител на Централната контролно-ревизионна комисия - Диана Иванова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР