Янка Рупкина не се страхува от коронавируса и излезе да

...
Янка Рупкина не се страхува от коронавируса и излезе да
Коментари Харесай

Любим български глас огласи централен площад на пук на коронавируса

 Янка Рупкина не се опасява от ковид и излезе да се разноски в центъра на София в слънчевия вторнишки следобяд, предава уеб страницата за просвета " Площад Славейков " в собствен репортаж. Настанила се е до бронзовите татко и наследник Славейкови, хванала единия за ръка и примижава под плахите слънчеви лъчи. Без маска, без ръкавици, с усмивка. 

" За себе си не се опасявам, тъй като съм претърпяла какво ли не, само че мисля, че от този вирус би трябвало да се предпазваме ", споделя Янка Рупкина, споменавайки едно събитие преди 48 години. " Както виждате, съм и без маска – продължава със смях. – Просто мисля, че Бог ме пази, тъй като оцелях в една тежка злополука и мисля, че отново ще оцелея. Самолетната злополука на летище " София ", с Паша Христова и танцьорите. Така че нека Бог ни пази, както и вас, хората, приятелите. Нужно е да се предпазваме с каквото можем, да пазим околните си, само че то се постанова човек да излезе. "

През декември 1971 година националната певица е измежду група български актьори на борда на Ил-18, който пламва минути, откакто се издига от летище София. Загиват 32-ма, само че Янка Рупкина е измежду оживелите.

Днес националната певица е на 81 години, във възраст, за която COVID-19 е изключително рисков и нерядко гибелен
Последното ѝ излизане пред аудитория е било напълно неотдавна – на 3 март в Бургас. Когато мине карантината, се надява отново да тръгне на концерти по села и градове. Има и предложения за чужбина, тези дни я навестили " едни момчета от Америка, артисти, с които ще запишат албум.

На финала на диалога, тя запява. Гласът ѝ, обиколил света с " Мистерията на българските гласове ", събира навалица и на площад " Славейков ", даже по време на ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР