Янис Бурусис задмина най-голямата легенда на гръцкия баскетбол Никос Галис

...
Янис Бурусис задмина най-голямата легенда на гръцкия баскетбол Никос Галис
Коментари Харесай

Борусис задмина легендата Галис

Янис Бурусис задмина най-голямата легенда на гръцкия баскетбол Никос Галис по брой изиграни мачове за националния тим на страната. 35-годишният център към този момент е девети във безконечната класация на южната ни съседка, а на започващото след броени дни в Китай международно състезание ще премине кота “170”. В момента Бурусис има 169 мача за селекцията, до момента в който Галис остава на десето място със “скромните” 169.

“През 2005 година, когато дебютирах за мъжкия народен тим, не бих си показал даже за момент, че ще задмина сходна фигура като Никос Галис. Това е голяма чест и демонстрира, че постоянно през годините съм се опитвал да бъда разполагаем за националния тим. Защото това е чест, само че и огромно обвързване. На доктрина това може да бъде последното ми огромно състезание с екипа на Гърция и желая да оказа помощ допустимо най-вече на страната си”, сподели Бурусис пред локалната федерация.

215-сантиметровият деец има европейска купа от 2005 година, както и бронз от ЕвроБаскет 2009. Световното състезание в Китай ще бъде трето за него, откакто към този момент игра на Мондиал 2010 и Мондиал 2014.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР