Янина Викмайер се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Янина Викмайер се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Янина Викмайер елиминира Екатерина Александрова за място в четвъртфиналите на турнира в Сеул

Янина Викмайер се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Сеул, откакто съумя да сервира най-сериозната изненада на деня, отстранявайки шампионката за 2022 година и сложена под №3 в схемата Екатерина Александрова от Русия.

Белгийката, която сега заема 83-то място в международната класация, се наложи с 6:3, 7:6(6) след час и 49 минути на корта.

В първия сет имаше единствено един пробив, който разумно бе на в интерес на Викмайер и пристигна в осмия гейм.

В началото на втория сет обаче самодейността мина у Александрова, която поведе с 5:2 гейма, само че пропусна да затвори частта и разреши на белгийката да стигне до тъждество при 5:5, след което двете си размениха по още един гейм, с цел да се стигне до тайбрек. В него още веднъж рускинята имаше задатък, който обаче не съумя да задържи и в последна сметка Викмайер стигна до крайния триумф след 8-6 точки в своя изгода.

По този метод в четвъртфиналите някогашната №12 в света ще играе с друга рускиня - Полина Кудерметова, която нямаше никакви усложнения против Катинка декор Дайхман от Лихтенщайн и я в профил след 6:3, 6:1 за единствено 62 минути игра.

За страдание, другите два мача от днешната стратегия в корейската столица не приключиха по състезателен път поради травми.

Американката Клеър Лиу водеше с 1:6, 6:3, 3:0 против нидерландката Аранча Рус, когато Рус се отхвърли, до момента в който словенката Кая Юван също не съумя да приключи мача си против китайката Юе Юан. Мачът беше спрян при 6:4, 4:1 в интерес на Юан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР