Яник Синер загърби разочароващото си отпадне в Синсинати и стартира

...
Яник Синер загърби разочароващото си отпадне в Синсинати и стартира
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Синер заличи провала в Синсинати с перфектно начало на US Open

Яник Синер загърби разочароващото си отпадне в Синсинати и започва по допустимо най-хубавия метод акцията си на US Open. Италианецът, който по-рано този месец подвигна дебютната си Мастърс 1000 купа, триумфирайки в Торонто, не срещна особени усложнения и въпреки да се нуждаеше от 2 часа и 20 минути престой на корта, разгроми Яник Ханфман с крайното 6:3 6:1 6:1. Така международният номер 6 се класира за втория кръг в Ню Йорк, където му следва доста по-сериозен тест в лицето на неговия съотечественик Лоренцо Сонего, от който не е губил до момента.

Началото на дуела се оказа изпълнено с позитиви за младежа, който ловко организираше своите офанзивни акции и си осигуряваше опция за печеливш свършек на комбинациите си, като без време за губене се откъсна напред с пробив задатък при първата отмора в мача. Същевременно германецът имаше желанието да е по-агресивният от двамата тенисисти и залагаше на голяма доза риск в дейностите си, която бе напът да му коства за повторно сервиса, но той остана невъзмутим и го удържа, само че надалеч не оказа опозиция на любимеца с ретурите и Синер се поздрави с триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част първенецът в Торонто ни даде най-хубавото, на което е свободен, като чудесно преминаваше от фаза отбрана в офанзива и поддържаше прекомерно високо летвата в разиграванията, което докара до два следващи пробива в актива му и удобен задатък в статуквото. Впоследствие Ханфман откри сили да избегне това да му бъде " вързан геврек " и завоюва петия гейм след избавен брейкбол, само че в идващите минути той на собствен ред с рутинни неточности от главната линия пропусна да редуцира пасива си отчасти и шестият подложен осъществя следващия си пробив, с цел да дублира преднината си в общия резултат на срещата.

С настъпването на третия сет международният номер 54 изглеждаше напълно изоставен от напрежението и разпростра капацитета си за игра с голям брой печеливши удари, само че за прощален път оползотворяването на възможностите се оказа препъникамък за него и италианецът резервира подаването си непокътнато. Оттам насетне Синер последователно взе всичко в свои ръце и подвигна оборотите в разиграванията, което предизвикваше грешки от ракетата на неговия съперник, до момента в който той самият остана клиничен при материализирането на предоставените си за пробив и завоюва последните пет гейма в конфликта, с което официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР